Supra1 Soplówka 150 g
Opis
Supra1 Soplówka
Supra1 Soplówka to zamknięty w słoiku ekstrakt z owocników grzyba witalnego — soplówka, uzupełniony delikatnym miodem akacjowym.
Składniki preparatu:
- miód nektarowy akacjowy
- ekstrakt z owocników soplówki jeżowatej (Hericium erinaceus)
Składniki w dziennej porcji (1 łyżeczka – około 5 g produktu): miód nektarowy akacjowy – 4500mg, ekstrakt z owocników soplówki jeżowatej (Hericium erinaceus) – 500mg
Produkt zawiera naturalnie występujące w ekstraktach z grzybów leczniczych dwutlenek siarki oraz siarczany.
Dawkowanie:
Dla uzyskania optymalnych efektów zalecamy spożywanie jednej łyżeczki preparatu Supra1 Soplówka rano. Wszystkim smakoszom kawy lub herbaty, którzy cenią sobie wyrazisty smak polecamy dodać jedną łyżeczkę preparatu Supra1 Maiktake do swojej filiżanki lub kubka. Niesamowite doznania smakowe gwarantowane!
Zażywając produkty zawierające ekstrakty z owocników grzybów witalnych, zalecamy stosować je przez 5 dni, a następnie wprowadzić 2 dni przerwy. Długotrwałe stosowanie może doprowadzić do przeciążenia układu odpornościowego. Podczas 2-dniowej przerwy układ odpornościowy zdąży odpocząć, aby być gotowym na następny zastrzyk z niezwykłej mocy grzybów witalnych.
Pamiętaj, aby nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia, aby zachować równowagę i maksymalnie wykorzystać właściwości preparatu.
Ostrzeżenia:
Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Opakowanie zawiera:
- słoiczek z brązowego szkła, w którym znajduje się 150 g produktu — esencji grzybów witalnych w formie gęstej pasty
- łyżeczka
Opakowanie* produktów z linii Supra1 nie jest przypadkowe. Specjalny aluminiowy doypack chroni przed promieniowaniem sztucznego pola elektromagnetycznego, zabezpieczając właściwości preparatów.
*Ciekawostka
Umieszczony w opakowaniu telefon traci zasięg — przekonaj się!
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w sposób niedostępny dla małych dzieci.
O SOPLÓWCE
Grzyb soplówka (Hericium erinaceus) znana również pod nazwą „lwia grzywa” cieszy się coraz większą popularnością. Nic w tym dziwnego, grzyb ten korzystnie wpływa zarówno na ciało, jak i na mózg. Dlaczego? Soplówka zawiera wiele biostymulatorów, między innymi aminokwasy egzogenne. Wśród innych grzybów Hericium wyróżnia się wysoką zawartością potasu. Soplówka zawiera również liczne polisacharydy i polipeptydy.
Soplówka, rośnie na pniach martwych buków w lasach liściastych i mieszanych, zwłaszcza w Bieszczadach i Pieninach. W Polsce wszystkie gatunki soplówek są objęte całkowitą ochroną. Poza granicami kraju często można ją znaleźć w krajach azjatyckich, gdzie również jest uprawiana. Szczególnie ceniona w Chinach i Japonii, soplówka nie tylko zyskuje uznanie ze względu na swój korzystny wpływ na organizm, ale również ze względu na walory kulinarno-gastronomiczne. Smak tego grzyba porównywany jest do mięsa kraba, krewetki lub innych owoców morza.
Korzyści płynące ze spożywania grzyba soplówka:
- lepsze trawienie
- wsparcie układu nerwowego
- spokojny sen
- wzmocnienie odporności
O MIODZIE AKACJOWYM
Miód akacjowy to jeden z najszlachetniejszych i najbardziej cenionych miodów na świecie. Pozyskiwany z nektaru kwiatów akacji, ten złocisty nektar cechuje się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale także szeregiem korzyści zdrowotnych.
Właściwości miodu akacjowego:
- wsparcie procesu gojenia ran
- wsparcie trawienia
- zwiększenie poziomu energii
- poprawa jakości snu
- działanie przeciwzapalne